RAW

Restaurant Altijd Welkom.

’De naam RAW stond al een tijdje vast. Dat dit de afkorting moest zijn voor Restaurant Altijd Welkom verzonnen we nadat we een aantal biertjes hadden gedronken,’’ vertelt Leander Willemstein, het gezicht van het restaurant in de Spoorzone.

Leander heeft zijn sporen in de Tilburgse horeca inmiddels wel verdiend. Hij was twaalf jaar bedrijfsleider bij Café Stoffel aan de Korte Heuvel waarna hij besloot op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Toen benaderde Rien van Linschoten hem voor een nieuw project in de Spoorzone. ‘’Toen ik hier voor het eerst binnenliep dacht ik eerlijk gezegd dat het helemaal niets ging worden. Maar ’s avonds kreeg ik een beeld bij het concept en besloot ik mee te doen. Daar heb ik tot nu toe nog geen seconde spijt van gehad.’’

Nadat Leander besloot mee te doen werd een team van vijf personen samengesteld om het concept RAW vorm te geven. De naam van RAW is voor Leander logisch. ‘’We willen het rauwe industriële van het gebied en het gebouw doortrekken in het hele concept.’’

Maar waar staat RAW dan voor? ‘’Basic, puur, industrieel en rauw. We willen met RAW echt bij de basis blijven. Geen uitgebreide menukaarten en gekke uitspattingen. Gewoon kwalitatief goede en simpele gerechten voor een goede prijs.’’ RAW gaat zich met het diner vooral richten op biefstuk. ‘’Eigenlijk een beetje zoals Loetje het in Amsterdam doet.’’ De menukaart van RAW kan dagelijks wisselen en bestaat uit ongeveer zes hoofdgerechtjes. Qua prijsklasse moet je rekening houden met de prijzen die ze in de gemiddelde eetcafés hanteren.

© Copyright 2020 - Mercure Hotel Tilburg Centrum & ibis Tilburg