Restaurant De Houtloods

Een blik in de pannen werpen, volledige transparantie en zien waar je eten wordt gemaakt.

De indeling van het restaurant wijkt af van het standaard horecapand. De keuken is namelijk het kloppend hart van de zaak en is dan ook midden in de ruimte geplaatst. De keuken en de drankenbar zijn met elkaar verweven en uit één stuk staal gevormd. De Houtloods is het oudste gebouw van de Spoorzone dat nog behouden is gebleven en bestaat al sinds 1867. Het gebouw heeft, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, oorspronkelijk gefunctioneerd als houtopslag.

Bij De Houtloods maken ze van herkenbare producten culinaire gerechten. Hun kracht zit daarom ook in een combinatie van ambacht, arbeid en creativiteit. Ze vinden het erg belangrijk dat je de juiste smaken na elkaar eet. Daarom is hun menukaart opgebouwd in smaaktypen in plaats van gangen.

Ze hebben lichte, kruidige, rijke en zoete gerechten en elk smaaktype bevat één vis-, vlees- en vegetarisch gerecht. Ze raden gasten aan om van elke categorie een gerecht te kiezen voor de ideale opvolging van smaken. Ze serveren kleinere porties en dus meer variatie. Een leuk detail: bij De Houtloods kun je eten met eetgerei naar wens. Op tafel ligt een lederen etui met daarin een mes, vork en stokjes. Of je eet lekker met je handen.

© Copyright 2020 - Mercure Hotel Tilburg Centrum & ibis Tilburg