Stadsbos013

Ontdek en beleef de mooie natuur in en rondom Tilburg.

Tilia labyrint

Het Tilia labyrint is een slingerend pad in Stadsbos013, een geometrisch patroon dat je altijd naar het doel leidt. Het is een oeroud universeel symbool dat gaat over het pad naar binnen, naar je innerlijk weten. Het labyrint geeft je een ruimte waar je hoofd en hart in balans komen.

Tilia Labyroint

Geocaching in Stadsbos013

Er bestaan verschillende websites waarop je kunt zien waar (wereldwijd) geocaches zijn verstopt. Daar staat uiteraard niet de exacte verstopplek bij, maar wel de coördinaten. En soms ook een  hint. Om de geocache te kunnen traceren, heb je een GPS nodig of smartphone met die mogelijkheid. Heb je de ‘schat’ eenmaal gevonden, dan noteer je je naam in het papieren logboekje dat er altijd bij zit. De geocache stop je vervolgens weer netjes terug voor de volgende zoeker en neem je niet mee naar huis.

Speeltuin Wandelbos

Speeltuin Wandelbos is een heerlijke plek om te picknicken. De kids kunnen zich hier volop vermaken met de speeltoestellen in de speeltuin. Ook kunnen ze lekker boshutten bouwen in het aangrenzende bos. Of lekker een balletje trappen op het aangrenzend veldje.

Duikkapel Moerle

‘Onze Lieve Vrouwe van de Goede Duik’, een voormalige onderduikkapel uit de oorlog is weer tot  leven gekomen aan de Gilzerbaan, midden in Stadsbos013. Landgoed Schaapsgoor is de afgelopen jaren sterk verfraaid met een heideveld, ven en afwisselende bospercelen.

Speelbos

Boshutten bouwen, kliederpoelen en wiebelbomen. Het Speelbos biedt volop uitdaging voor de kids om te klimmen en klauteren. Loop het elfenpad of het reuzenpad en ga op zoek naar de elfen en reuzen.

TIP :Vossenstreken uithalen met Buitenbaas Robin
Vossenstreken, de verrassende wandelapp voor kinderen. Wandelen saai? Echt niet! Trek je stoutste schoenen aan en duik samen met Buitenbaas Robin de Brabantse natuur in. Hij kent de route in het Stadsbos op zijn duimpje en weet alle geheimen. Onderweg geeft Robin je spannende, avontuurlijke en knotsgekke opdrachten. En ja, je mag vies worden. Dat wordt lachen!

Grotto

Bij paviljoen Grotto geniet je heel relaxed van een lunch of borrel in het hart van de Oude Warande, onderdeel van Stadsbos013 Tilburg. Na een fikse wandeling door het prachtig aangelegde sterrenbos of na een college op Tilburg University, biedt Grotto ‘best of both worlds’: ontmoeting en rust.

Kinderboerderij Wandelbos

Hier zijn veel verschillende dieren zoals, geiten, herten, een hangbuikzwijn, wallaby’s, fazanten en een ezel. De dieren van de kinderboerderij zijn niet bang voor de jonge bezoekers. De dieren zijn hierop ook afgestemd. Als het in de zomer lekker weer is willen er ook vaak grote groepen ouderen mensen in het dierenparkje komen genieten.

De Zeven Geitjes

Ontdek Brabantse gezelligheid en kom pannenkoeken of andere lekkere gerechten eten bij Uitspanning De Zeven Geitjes. Tevens kunt u bij ons terecht voor de lunch, we hebben uitsmijters, vers gebakken broodjes met bijvoorbeeld tonijnsalade, gezond, boerenbrood met gegrild geitenkaasje met walnoten en honing, diverse tostie’s, verse salade’s, huisgemaakt tomatensoep.

Bosvreugd Cultuurbos Tilburg

Een groene oase van rust in het geografische centrum van Tilburg. Een enclave in een drukke stad. Bosvreugd Cultuurbos is gelegen in een bosrijke omgeving in het groene hart van Tilburg op loopafstand van station Tilburg West en aan het rode fietspad dat vanuit hier heel Midden Brabant verbindt.

Outrex

Bij Outrex ben je aan het juiste adres voor uiteenlopende outdooractiviteiten en trainingen. OUTREX staat voor OUtdoor, TRaining en EXpedition. Zij houden zich bezig met teambuildingsactiviteiten, outdoortrainingen, bedrijfstrainingen, weerbaarheids trainingen, het opleiden van biketeams voor het Rode Kruis, schoolactiviteiten en kinderfeestjes. Maar tevens met speurtochten, smokkelspellen, therapeutische activiteiten en nog veel meer. Dit alles doen zij zoveel mogelijk in een natuurlijke omgeving met respect voor de natuur. Alle activiteiten zijn maatwerk. Op die manier past het altijd binnen de wensen; OUTREX denkt met je mee!

© Copyright 2020 - Mercure Hotel Tilburg Centrum & ibis Tilburg